Totalna kuracja przeciwrakowa Rudolfa Breussa.
Kuracja polega na tym aby odżywiać się tak by rak umarł z głodu.
Rak żywi się głównie białkiem zwierzęcym, tłuszczami, cukrem, konserwantami,
toksynami, papierosami, solą itp. Trzeba więc go tego pozbawić. Nowotwór
słabnąć i obumierając jest łatwym łupem do organizmu pozbawionego białka w
codziennym pokarmie - guz zostaje pochłonięty przez organizm.
Człowiek ma więc dwa wyjścia: "(...) albo żyć i zjeść raka
albo dać się zjeść rakowi".
Trudności w stosowaniu tej kuracji polegają na tym, że:
1. Chorzy zwykle nie wykazują cierpliwości i wytrwałości w dążeniu
do zdrowia i zbyt łatwo odstępują od kuracji, nie osiągając celu.
Ja jednak uważam, że słysząc diagnozę, że to rak, pragnąc zdrowia
powinno się zrobić wszystko by sobie pomóc. A jeżeli jest szansa, że
wyzdrowieje się przechodząc przez taką kurację to wspaniałe wyjście. Nie
wierzę, że chory nie wykazałby trochę cierpliwości i wolałby iść na operację i
chemię, która niszczy organizm, nie próbując tak zdrowej metody.
2. Mogą być kłopoty z pozyskaniem warzyw z upraw biodynamicznych
ewentualnie biologicznych.
W nasze wypadku zamawiałyśmy warzywa ekologiczne od polskich
rolników, świeże, nie pryskane, bez konserwantów. Można znaleźć dostawców na
Internecie.
3. Nie wszystkie zioła są do zdobycia w polskich sklepach i po
niektóre z nich trzeba zwrócić się pod wskazane w książce adresy sklepów, które
prowadzą ciągłą sprzedaż tych ziół.
W przypadku raka piersi, wszystkie potrzebne zioła znalazłam w
jednej z internetowych zielarni. Uprawiają zioła i mają je dostępne w sklepie
internetowym. U nich znalazłam wszystkie oprócz przywrotnika alpejskiego,
odmiana ta prawdopodobnie nie jest dostępna w Polsce. Stosujemy więc herbaty
bez tej odmiany.
KURACJA
Ważne herbaty przy kuracji nowotworowej:
1. Herbata Szałwiowa
Do płukania i przebywania szałwię zalewa się wrzątkiem na 10 min.
Do picia: Wrzucić jedną, maksymalnie dwie łyżeczki pełne szałwii
na pół litra wrzącej wody, gotować dokładnie przez 3 minuty by pozbyć się
olejków eterycznych i uwolnić enzymy eteryczne niezbędne dla wszystkich
gruczołów, rdzenia kręgowego, więzadeł i tarcz kręgowych (dlatego należy zawsze
przez całe życie pić szałwię). Po 3 minutach gotowania można odwar odstawić i
wrzucić do niego trochę ziela dziurawca zwyczajnego, mięty pieprzowej, melisy,
po czym zostawić na 10 min pod przykryciem. Dodatkowe zioła można stosować
równocześnie lub którekolwiek z nich oddzielnie.
2. Herbata Nerkowa
Jest to mieszanka składająca się z:
- 15g skrzypu polnego
- 10g pokrzywy zwyczajnej
- 8g rdestu ptasiego
- 6g dziurawca
Taka porcja wystarcza dla jednej osoby na 3 tygodnie. Jedną
szczyptę (między dwoma palcami) mieszanki zalać filiżanką wrzącej wody i
zostawić do naciągnięcia przez 10 min pod przykryciem. Następnie odcedzić i
pozostałe na sitku zioła zalać dwoma filiżankami wrzącej wody po czym gotować na
małym ogniu przez 10min, a następnie odcedzić i połączyć z poprzednim płynem.
Dlaczego tak należy przygotowywać herbatę nerkową? Ponieważ jest w
niej 5 składników, których nie należy gotować, ponieważ by się rozpadły. Jest
jednak szósty składnik (kwas krzemowy), który można otrzymać tylko wtedy , gdy
gotujemy herbatę przez 10 minut. Herbatę nerkową można pić tylko przez 3
tygodnie 3 razy dziennie: Rani na czczo, przed obiadem i wieczorem przed snem.
Za każdym razem należy pić po pół filiżanki o temp. pokojowej. Herbatę nerkową
można stosować niezależnie od kuracji ale wtedy należy przestrzegać
następujących zasad: nie wolno jeść wołowiny, wieprzowiny ani żadnej mięsne
zupy, a zioła należy pić min przez 2, a max przez 3 tygodnie.
3. Herbata Bodziszkowa
Jedną szczyptę bodziszka cuchnącego zalać 1 filiżanką wrzącej wody
na 10 minut. Wypijać dziennie filiżankę zimnej herbaty, przy czym należy pić
małymi łykami przez cały dzień - po kilka łyków za każdym razem.
Herbata bodziszkowa jest bezwzględnie konieczna przy wszystkich
typach raka, a szczególnie wtedy, gdy chory był już naświetlany bowiem zawiera
ona trochę radu. (jedna szczypta grubo pociętej herbaty to tyle ile można
uchwycić między trzema palcami, zaś drobno pociętej odpowiada połowie płaskiej
łyżki).
W totalnej kuracji stosuje się jeszcze herbaty dodatkowe - w
zależności od chorego organu.
Herbaty dodatkowe:
Guz mózgu
Jedną do dwóch filiżanek herbaty z melisy pić małymi
łykami przez cały dzień. Jedną szczyptę melisy złotej lub cytrynowej zalać
gorącą wodą i zostawić na 10 min. Odcedzić.
Rak oczu - jedną filiżankę herbaty ze świetlika pić na zimno
małymi łykami przez cały dzień. 1 szczyptę świetlika zalać filiżanką gorącej
wody i pozostawić na 10 min pod przykryciem.
Rak przełyku, warg, języka, gruczołów szyjnych, gardła
Stosować
herbatę z biedrzeńca wielkiego przez całe 42 dni. Łyżkę herbaty wziąć w usta,
dobrze wypłukać jamę ustną i gardło i następnie wypluć. To samo powtórzyć z
drugą łyżką herbaty. Trzecią łyżką płukać jak wyżej, po czym połknąć. Powtarzać
jak najczęściej w ciągu dnia. Sposób przyrządzania: 1 łyżeczkę pełną suchej
herbaty zalać pełną filiżanką wody i gotować 3 minuty.
Rak skóry
Gdy zmiany na skórze mają średnicę 1/2 - 1 cm to
należy kilkakrotnie w ciągu dnia skrapiać je świeżym sokiem z glistnika -
jaskółcze ziele, który wydobywa się z łodygi po jej przełamaniu, ma żółty kolor
i gorzki smak. Sok ten należy dokładnie wklepywać w te miejsca. Kiedy jednak
powierzchnia zmian jest większa, wtedy należy skrapiać bądź przemywać tylko
zdrową skórę, na samym brzegu tej zmiany i tylko dookoła niej. Zimą należy
posłużyć się herbatą z glistnika - jaskółcze ziele ale tylko przemywać lub
skrapiać. Sposób przyrządzania herbaty: Jedną szczyptę herbaty zalać filiżanką
gorącej wody, zostawić pod przykryciem przez 10 minut. Używać po przestygnięciu,
herbata powinna być letnia. Można też używać tinktury z glistnika po
odpowiednim rozcieńczeniu. Nigdy nie działać na otwarte rany.
Rak wątroby
Dwie filiżanki obierek z ziemniaków pić przez cały dzień małymi
łykami na zimno lub na ciepło. Sposób przyrządzania herbaty: pełną dłoń obierek
z dobrze umytych, zdrowych ziemniaków gotować w dwóch pełnych filiżankach wody
2-4 minuty. Odcedzić. Przy raku wątroby należy jeszcze robić okłady z liści
kapusty i wcieranie oleju z oliwek (tłoczonego na zimno) lub oleju
dziurawcowego (ziele dziurawca zalane olejem z oliwek). Takie okłady są
zalecane przy wszystkich rodzajach raka. Robi się to tak: bierze się 3 liście
kapusty, wkłada do ciepłej wody, płucze dokładnie, żeby nie było żadnego brudu.
Do tego celu najlepsze są liście zewnętrzne. Następnie trzeba je długo wałkować
butelką, aż wszystkie ożebrowania się wygładzą, po czym przystępuje się do
przygotowania t.zw. okładu - opatrunku. Na łóżku kładzie się wełniany kocyk
kilka razy złożony, aby otrzymać szerokość 50 cm. Na to kładzie się dość długą
lnianą ściereczkę o szerokości 25-30 cm. a na to jeszcze jedną ściereczkę z
rozwałkowanymi liśćmi kapusty: dwa obok siebie, a trzeci na wierzch. Liście ze
ściereczką położyć na chore miejsce (np. kręgosłup, plecy, wątroba, i.t.p.),
mocno owinąć lnianym ręcznikiem i zaraz owinąć w wełniany kocyk. Taki opatrunek
musi bardzo mocno przylegać, aby pozostawiony na całą noc nie mógł się
przesunąć. Jeśli opatrunek nie jest dobrze zrobiony, to chory ma uczucie zimna,
wręcz marznie - co może przynieść szkodę zdrowiu. W takim przypadku trzeba t en
okład zaraz zdjąć! Rano należy zdjąć opatrunek, dokładnie umyć ciało ciepłą
wodą i bardzo dobrze osuszyć. Potem naciera się chore miejsce ogrzanym olejem,
o którym była mowa wyżej (1-2 pełne łyżeczki), przykrywa się ciepłą
chustą, którą po kilku minutach można zdjąć.
Pacjent przed takim zabiegiem musi być dobrze rozgrzany, zatem najpierw powinien poleżeć w łóżku, w pościeli przez pewien czas, aż się dobrze rozgrzeje, a nawet rozgrzać łóżko (termofory), jeśli jest to konieczne (dobrze j e s t mieć w domu taki zestaw lnianych ściereczek, chust oraz wełnianych kocyków).
Pacjent przed takim zabiegiem musi być dobrze rozgrzany, zatem najpierw powinien poleżeć w łóżku, w pościeli przez pewien czas, aż się dobrze rozgrzeje, a nawet rozgrzać łóżko (termofory), jeśli jest to konieczne (dobrze j e s t mieć w domu taki zestaw lnianych ściereczek, chust oraz wełnianych kocyków).
Rak żołądka
Jedną filiżankę herbaty z piołunu lub z tysiącznika (Centuria) pić
małymi łykami na zimno. Jedną małą szczyptę zalać filiżanką wrzącej wody na
tylko 3 sekundy i odcedzić. Jeżeli występują jakieś dolegliwości żołądkowe na
tle nerwicowym, to należy dodatkowo jeszcze pić jedną filiżankę herbaty z
korzenia waleriany z piołunem: pół łyżeczki waleriany gotować w jednej
filiżance wody przez 3 minuty, potem na 3 sekundy wrzucić małą szczyptę piołunu
i odcedzić.
Rak
śledziony i trzustki
W tym przypadku trzeba codziennie wypić przynajmniej
jeden litr herbaty szałwiowej - ciepłej bądź zimnej. Zaleca się także krótkie
okłady ze skrzypu polnego lub słomy owsianej, gotowanych 10 minut. Jednak
okłady można stosować tylko wtedy, gdy ma się na ten temat wiedzę, gdyż źle
zrobiony okład więcej szkodzi, niż daje pożytku (wskazówki można czerpać z
książeczek Kneippa).
Rak
prostaty i jąder - Pić małymi łykami przez cały dzień dwie filiżanki zimnej herbaty z
drobnokwiatowej polnej róży. Jedną szczyptę zalać na 10 minut wrzącą wodą,
odcedzić i pić na zimno małymi łykami.
Rak piersi,
jajników, macicy
Jedną filiżankę herbaty z Alchemilla-vulgaris i
Alchemllla-alpina z żółtą lub białą jasnotą pić codziennie małymi łykami na
zimno. Zalać filiżanką gorącej wody szczyptę Alchemilla-vulgaris i alpina z
małą szczyptą jasnoty i zostawić do naciągnięcia przez 10 minut. Odcedzić (Alchemilla
- przywrotnik).
Rak kości, płuc (także gruźlica płuc)
Pije się herbatę z babki lancetowatej i szerokolistnej z dodatkiem mchu islandzkiego (Cetraria islandica), bluszczyku kurdybanka (Glechoma hederaceum), także Meum mutellina, Kónigskerze (świeca?) i Lungenkraut (zioła płucne np: pierwiosnek, podbiał, rdest ptasi, skrzyp polny i inne). Wszystkie razem zalać gorącą wodą i zostawić na 10 minut. Z wyżej wymienionych ziół nie wszystkie muszą być zawarte jednocześnie w herbacie. Herbaty tej można pić tyle, ile się chce - im więcej tym lepiej. Przy gruźlicy płuc należy dodatkowo raz dziennie połknąć jedną łyżeczkę nasion babki popijając odrobiną wody lub herbaty.
MIESZANKA
Z SOKÓW WARZYWNYCH
- 300 g czerwonych buraczków
- 100 g marchewki (karotka)
- 100 g bulwy selera
- ok. 30 g rzodkwi
(czerwona, biała, czarna, biały sopel lodu)
- 1 ziemniak wielkości kurzego jaja - ziemniak nie jest
absolutnie konieczny, z wyjątkiem raka wątroby. Zamiast dodawać ziemniak do soku można pić herbatę z obierek ziemniaka.
- 300 g czerwonych buraczków
- 100 g marchewki (karotka)
- 100 g bulwy selera
- ok. 30 g rzodkwi
(czerwona, biała, czarna, biały sopel lodu)
- 1 ziemniak wielkości kurzego jaja - ziemniak nie jest
absolutnie konieczny, z wyjątkiem raka wątroby. Zamiast dodawać ziemniak do soku można pić herbatę z obierek ziemniaka.
Po
odwirowaniu soku ze wszystkich warzyw trzeba go przecedzić przez bardzo gęste
sito lub lepiej przez lnianą ściereczkę, bo w 1/4 litra soku jest jeszcze jedna
łyżeczka pełna osadu-zawiesiny, która jest:
- po pierwsze źle przyswajalna,
- po drugie, jest pokarmem dla raka
- po pierwsze źle przyswajalna,
- po drugie, jest pokarmem dla raka
Dobrze jest przed totalną kuracją, przez kilka dni obok
normalnego pożywienia pić, około 1/4 1 soku dziennie, by się do niego
przyzwyczaić. Aby przeżyć człowiek musi koniecznie wypić od 1/8 do 1/4 1 płynu
dziennie, ale ta ilość nie może być wypita duszkiem, należy ten płyn pić małymi
łykami, mieszając dokładnie ze śliną, w ciągu całego dnia. Podobnie pijąc soki
warzywie i herbaty ziołowe należy przestrzegać tej zasady.
HERBATA
Z OBIEREK ZIEMNIAKA
1 garść surowych obierek gotować od 2-5 minut w dwóch pełnych filiżankach wody. Codziennie pić jedną filiżankę tej herbaty na zimno po kilka łyków przez cały dzień. Jeżeli herbata nie smakuje dobrze, to znaczy, że wątroba jej nie potrzebuje, więc można jej nie pić.
1 garść surowych obierek gotować od 2-5 minut w dwóch pełnych filiżankach wody. Codziennie pić jedną filiżankę tej herbaty na zimno po kilka łyków przez cały dzień. Jeżeli herbata nie smakuje dobrze, to znaczy, że wątroba jej nie potrzebuje, więc można jej nie pić.
KURACJA
42-DNIOWA
Przez 42 dni nic nie jeść, przyjmować tylko soki warzywne i odpowiednie herbaty. Soków można pić tyle, żeby nie być głodnym, jednak nie więcej niż pół litra dziennie (im mniej, tym lepiej). Kurację najlepiej przeprowadzać przy użyciu soków otrzymywanych w domu z biologicznie uprawianych warzyw.
Przez 42 dni nic nie jeść, przyjmować tylko soki warzywne i odpowiednie herbaty. Soków można pić tyle, żeby nie być głodnym, jednak nie więcej niż pół litra dziennie (im mniej, tym lepiej). Kurację najlepiej przeprowadzać przy użyciu soków otrzymywanych w domu z biologicznie uprawianych warzyw.
PRAWIDŁOWA
REALIZACJA DIETY
1. Rano na czczo pół filiżanki herbaty nerkowej wypić małymi łykami (temperatura pokojowa).
2. Po 30-60 minutach wypić 1-2 filiżanka ciepłej herbaty z szałwi.
3. Znowu po 30-60 minutach wypić mały łyk soku mieszając go dobrze ze śliną.
4. Po ok. 15-30 minutach wziąć znowu łyk soku (w razie uczucia głodu).
5. Przed południem pije się sok mniej więcej 10 do 15 razy.
6. Pić sok tylko wtedy, gdy się czuje głód. W międzyczasie można pić herbatę szałwiową z dodatkami ziołowymi, chłodną, bez ograniczeń ilościowych, ale zawsze bez cukru.
7. W południe wypić znowu 1/2 filiżanki nerkowej herbaty.
Po południu pijemy częściej mały łyk soku, aż do 1/2 litra dziennie (możemy, ale nie musimy tego wypijać). Poza tym konieczne jest picie codziennie 1 filiżanki herbaty bodziszkowej.
8. Wieczorem przed snem należy wypić pół filiżanki herbaty nerkowej. Picie tych płynów małymi porcjami powoduje dobre naślinienie i stanowi jednocześnie małe obciążenie dla organów trawiących.
1. Rano na czczo pół filiżanki herbaty nerkowej wypić małymi łykami (temperatura pokojowa).
2. Po 30-60 minutach wypić 1-2 filiżanka ciepłej herbaty z szałwi.
3. Znowu po 30-60 minutach wypić mały łyk soku mieszając go dobrze ze śliną.
4. Po ok. 15-30 minutach wziąć znowu łyk soku (w razie uczucia głodu).
5. Przed południem pije się sok mniej więcej 10 do 15 razy.
6. Pić sok tylko wtedy, gdy się czuje głód. W międzyczasie można pić herbatę szałwiową z dodatkami ziołowymi, chłodną, bez ograniczeń ilościowych, ale zawsze bez cukru.
7. W południe wypić znowu 1/2 filiżanki nerkowej herbaty.
Po południu pijemy częściej mały łyk soku, aż do 1/2 litra dziennie (możemy, ale nie musimy tego wypijać). Poza tym konieczne jest picie codziennie 1 filiżanki herbaty bodziszkowej.
8. Wieczorem przed snem należy wypić pół filiżanki herbaty nerkowej. Picie tych płynów małymi porcjami powoduje dobre naślinienie i stanowi jednocześnie małe obciążenie dla organów trawiących.
Rozpoczęcie kuracji:
1. - Chory dotąd nie leczony farmakologicznie ani
chirurgicznie, może przystąpić niemal od razu do tej diety, ponieważ jego
organizm nie jest jeszcze wyniszczony chorobą i leczeniem, i stosunkowo łatwo
zniesie tę totalną kurację. Wystarczy przez kilka dni zrezygnować z produktów
zwierzęcych w herbaty - zawsze przed posiłkiem - po czym można rozpocząć 42-dniową
kurację totalną. Dobrze jest, szczególnie na początku kuracji, oczyścić grube
jelito, wykonując wlewki, np. z rumianku.2. - Jeżeli chory był operowany, to musi upłynąć od 2 do 5 miesięcy, zanim będzie mógł zastosować kurację totalną. Jednak w czasie tego oczekiwania powinien pić 1/16 do 1/8 litra soku warzywnego dziennie, a obok tego jeść np. kleik z owsianki, zupy jarzynowe, jarzyny, ew. cielęcinę i inne lekkie, naturalne, świeże pożywienie. Sok pić małymi łykami, zawsze przed posiłkiem, z przepisanymi herbatami - szałwiową i nerkową, jak przy kuracji totalnej. Kiedy pacjent poczuje się wystarczająco silny powinien rozpocząć kurację totalną.
3. - Może się zdarzyć, że pacjent po kilku dniach totalnej kuracji, będzie miał przykre, dość dolegliwe uczucie głodu i ciągłe pragnienie, tracąc przy tym siły. Wtedy można mu zrobić zupę cebulową, według załączonego przepisu. Chory może zjeść dziennie 1-2 talerze zupy, ale małymi łykami. Jeśli chory nie traci sił, to zupa jest zbędna.
Przygotowanie zupy cebulowej:
Jedną cebulę wielkości cytryny pokroić drobniutko razem z zewnętrzną, brunatną łupiną i smażyć na małej ilości oleju, np. słonecznikowego lub sojowego (najlepiej tłoczonego na zimno!) na brązowo-złoty kolor. Następnie wlać 1/2 litra zimnej wody i tak długo gotować na małym ogniu, aż cebula się dokładnie rozgotuje. Na koniec dodać bulionu roślinnego (np. sos sojowy) i jeszcze raz dokładnie zamieszać. Następnie odcedzić przez gęste sito i tylko czysty wywar zużyć - bez cebuli! - to jest bardzo smaczne!
UWAGI
- Przy raku wątroby, bądź woreczka żółciowego nie wolno nigdy zjeść jednorazowo całego talerza zupy cebulowej! Najlepiej w odstępach godzinnych wypić po około 10 łyżeczek ciepłego wywaru. W tym wypadku należy dodatkowo wypić dziennie jedną filiżankę herbaty z piołunu. Przyrządzanie herbaty: w pierwszych 5-6 dniach kuracji jedną, małą szczyptę piołunu zalać filiżanką gorącej wody i pozostawić na 10 sekund do naciągnięcia, (kiedy pacjent poczuje się lepiej zupę można odstawić).
- Chory na raka, który choruje także na cukrzycę, powinien nadal brać insulinę (pod kontrolą lekarza), ale inne leki przy tej kuracji sokowej są nieskuteczne.
- W razie
wystąpienia w czasie kuracji totalnej zaburzeń czynnościowych serca - należy, w
zależności od wagi ciała, brać 20-40 kropli z głogu na czczo.
- Czasem do soków warzywnych można dodać trochę świeżo wyciśniętego soku z cytryny, dla zmiany smaku. Nigdy nie mieszać soku z jabłek z sokiem warzywnym! Czasem można wypić małą ilość soku jabłkowego między dawkami soku warzywnego, ale lepiej nie pić go wcale.
- Czasem do soków warzywnych można dodać trochę świeżo wyciśniętego soku z cytryny, dla zmiany smaku. Nigdy nie mieszać soku z jabłek z sokiem warzywnym! Czasem można wypić małą ilość soku jabłkowego między dawkami soku warzywnego, ale lepiej nie pić go wcale.
Obstrukcja - na skutek kuracji rakowej, tak dalece poprawia się krążenie, że duża część zawartości jelit jest prawie w całości wchłaniana przez organizm. Dlatego właśnie może się wydawać, że przez wiele dni nie ma wypróżnienia i chociaż z tego powodu nie występują żadne dolegliwości, należy dbać o opróżnianie jelit. Można stosować lewatywy z naparu rumianku lub wsunąć do odbytnicy kawałek dobrego, niesolonego masła. Można też pić lekko przeczyszczające herbatki.
W czasie totalnej kuracji antyrakowej nie należy wylegiwać się w łóżku, przeciwnie, należy pracować, spacerować i zapominać o jedzeniu i chorobie. Nie wolno palić papierosów ani przebywać w zadymionych pomieszczeniach. Należy spać w miejscach wolnych od promieniowania cieków wodnych oraz dokładnie wietrzyć pomieszczenia. Należy dodatkowo stosować herbaty, przemywania, płukania, kompresy itp. zalecone przy leczeniu określonego organu!
W czasie tej kuracji nie
należy brać ani zastrzyków, ani naświetlań. Każdy chory musi sam zdecydować,
czy i jaką kurację chce przeprowadzić, czy robić to pod kontrolą lekarza, czy
nie. Kuracja sokowa Breussa pomaga nie tylko przy chorobach nowotworowych, ale
i wielu innych, jak: artretyzm, zapalenie stawów (zniekształcające,
zwyrodnieniowe), choroby stawów biodrowych, odwapnienie kości (osteoporosa),
zwyrodnienie kręgów piersiowych i lędźwiowych. W powyższych chorobach tę
"totalną" kurację rakową stosuje się tylko przez 3 tygodnie, ale
dokładnie, j a k przy raku - także z herbatą szałwiową i nerkową. Dodatkowo we
wszystkich chorobach stawowych, zaleca się stosować kąpiele ze skrzypu polnego,
słomy owsianej lub pruszu siana (Heublumen). Robiąc sobie 42-dniową
totalną kurację, w żadnym wypadku nie szkodzi się sobie, lecz zdobywa się
pewność, że jest się wolnym od ewentualnie znajdujących się w organizmie
komórek rakowych. Z praktyki Breussa wynika, że ludzie starsi znoszą tę kurację
znacznie łatwiej, gdyż im takie poszczenie nie wydaje się zbyt uciążliwe,
widocznie ze względu na znacznie mniejsze zapotrzebowanie na materiał
"budulcowy", niż u ludzi młodych. Wiele tysięcy chorych przeszło tę
kurację, stali się całkiem zdrowi - najczęściej bez nawrotów - i radzili innym
chorym na całym świecie zastosowanie tej, t a k skutecznej kuracji.
2. - Mieć wolę bycia zdrowym.
3. - Mieć wiedzę o swojej chorobie i nie bać się jej.
4. - Znać kurację sokową jako metodę leczenia raka.
5. - Przyjmować herbaty i soki zgodnie z przepisem, ew. samemu sobie je przyrządzać.
6. - Dobrze naśliniać każdy łyk.
7. - Obserwować reakcję organizmu na przyjmowane soki, upewnić się czy lepiej znosi je przed południem, czy po południu; częściej przyjmować je wtedy, gdy je lepiej toleruje.
8. - Wzmacniać samoleczenie przez pozytywne myślenie o zdrowiu.
9. - W miarę możliwości zażywać dużo ruchu na świeżym powietrzu.
10. - J a k najczęściej wykonywać ćwiczenia oddechowe.
11. - Przeanalizować dotychczasowy tryb życia, odżywiania i wypoczywania. Zbliżyć się do natury.
12. - Nie wylegiwać się w łóżku, zająć się pracą i nie myśleć o chorobie i jedzeniu.
WYJŚCIE
Z TOTALNEJ KURACJI RAKOWEJ:
Podczas
totalnej kuracji rakowej pacjent może stracić nawet od 5 do 15 kg wagi ciała,
musi zatem prawidłowo odżywiać się po tych 42 dniach głodówki. Jednak przejście
na normalne jedzenie musi się odbywać powoli i płynnie. Pokarm powinien być na
początku bardzo mało solony, mieć półpłynną konsystencję i z możliwie
pełnowartościowej, biologicznej, nie rafinowanej, nie przetwarzanej żywności i
bez środków konserwujących. Każdy posiłek powinien być świeżo ugotowany
(odgrzewanie potraw, szczególnie jarzynowych, jest w przypadku raka nie tylko
niewskazane, ale nawet szkodliwe!), Na wszelki wypadek przez 2-4 tygodnie pić
jeszcze około 1/16 litra soku z warzyw codziennie przed posiłkami, jak
przedtem, małymi łykami. Aby szybciej dojść do dobrej kondycji trzeba 3 razy
dziennie użyć po jednej łyżeczce odżywki o nazwie: "BIOStrath-
Aufbau-Praparat" lub też 3 razy dziennie po dwie tabletki preparatu "Bio-Strath-Aufbau-Hefetabletten".
Te biologicznie czynne preparaty regenerujące można używać przez kilka
miesięcy, tak długo, aż pacjent będzie się czuł zupełnie dobrze.
42-dniową kurację
można, nawet należałoby przejść raz na jakiś czas (co kilka lat, a nawet dwa
razy w roku), by usunąć złogi z organizmu mogące stać się z biegiem czasu
rakiem. Zatem kuracja spełnia funkcję diety profilaktycznej, bowiem "hodowla"
nowotworu w organizmie trwa zwykle od kilku, do nawet kilkudziesięciu lat, w
zależności od sposobu odżywiania, trybu życia itd. Dietę tę może zastosować
każdy, z wyjątkiem osób niedawno operowanych (pół roku). Ponadto w tej
kuracji używa się herbat, które powinno się pić codziennie (szałwiowa)
lub w razie jakiejkolwiek choroby w okresie poprzedzającym operację
chirurgiczną (herbata nerkowa).
Profilaktyczne
działanie totalnej kuracji sokowej:
a) kuracja regeneruje cały
organizm: 1/8-1/4 litra soku i obie herbaty przed jedzeniem (do 42 dni),
b) kuracja odchudzająca (42 dni i ew. zupa cebulowa),
c) kuracja wiosenna (3 tygodnie kuracji totalnej) i
d) poprawiająca krew.
b) kuracja odchudzająca (42 dni i ew. zupa cebulowa),
c) kuracja wiosenna (3 tygodnie kuracji totalnej) i
d) poprawiająca krew.
0 komentarze :
Prześlij komentarz